Despre cum sa nu zici nimic in cat mai multe feluri

Se intampla deseori sa ai ceva atat de important de zis tocmai atunci cand nimeni nu pare interesat de ceea ce vrei sa spui. E ca atunci cand personajul principal dintr-un film (in general cel mult mediocru) descopera ca nu il asculta nimeni pentru ca de fapt nici macar nu exista si nici el macar nu stie cand a disparut si cum s-a intamplat o astfel de nenorocire.

Deci iti vine sa faci orice ca sa primesti putina atentie (doar cat sa spui ceea ce ai de zis, nimic mai mult), de la a lovi pe cineva cu o crosa de hochei pana la unele gesturi cu adevarat dramatice, cum ar fi sa recunosti sincer si fara teama in fata cuiva ca te-ai lasa umilit in feluri de nedescris de fosta prietena la care inca tii de fapt si care chiar daca te-a lasat fara prea multe regrete, tot ramane o problema destul de mare in memoria ta afectiva.

Si chiar daca ai intentiona sa faci asta, nu o vei face, ci vei prefera sa apelezi la alte metode. Spre exemplu psihologia inversa. Daca te inchizi in tine si faci toata seara pe suparatul, e logic ca cineva sa se prinda ca ceva nu e in regula si sa se simta atat de prost sau vinovat incat sa vrea sa rezolve problema in cauza. Asadar, toate eforturile persoanei respective de a scoate din tine ceea ce vroiai initial sa spui se vor dovedi la fel de inutile ca incercarea de doborare a recordului mondial de a numara berile consumate la o conventie de motociclisti de la un pub cu aceeasi tema, deci nu vei reusi sa spui ceea ce aveai de gand.

O alta incercare de receptionare a atentiei ce se deosebeste radical de cea anterioara prin metoda sa de abordare, prin simplul fapt ca e verbal violenta dar are acelasi rezultat, e aceea de a aborda un subiect aparent inofensiv care sa duca la totala si irevocabila enervare a persoanei cu care vrei sa discuti. Spre exemplu, sa spui despre minunata aventura de a umple butoiul cu varza pentru sarbatorile de iarna de la tara, pas cu pas, intr-un detaliu dureros de profund si plictisitor. Daca nu, merge intotdeauna povestea aia cu bobina electrica, pentru ca la final sa-ti impui punctul de vedere printr-o concluzie pe care n-o mai intelege nimeni.

Binenteles, paragraful anterior nu mai se aplica atunci cand esti ignorat cu desavarsire de cineva. Si normal ca nici mesajele luminoase, fumigene, scrise, citite, cantate, tzopaite sau comestibile nu au vreun efect, asa ca nu-ti ramane decat sa faci ceva cu totul stupid si regretabil, cum ar fi sa dai o replica sincera care sa primeasca niste priviri serioase si reci cu care ai putea sa faci craciunul inzapezit la tropice. Si acum, ca ai toata atentia pe care o doreai…mai stii ce era atat de important de zis?

4 thoughts on “Despre cum sa nu zici nimic in cat mai multe feluri”

  1. Ai uitat ca poti sa-ti “expui” ideile pe blog,pe vreun forum sau cine naiba mai stie care “comunitate online”?

    Adevarul e ca oamenii nu prea se concentreaza la partenerii lor de dialog si se poarta cel mai adesea doua discutii(pardon monoloage)separate.Ei???Si care e problema pana la urma?Mai cauti… oameni cu care sa fii pe aceeasi lungime de unda.
    Cat despre “in cate moduri poti sa spui acelasi lucru?”Am vazut,am auzit si mai ales am construit obversiuni,conversiuni pana n-a mai ramas nimic din propozitia initiala si pana am adus-o la limita non-logicii…

    nici eu n-am zis nimic…

  2. “Daca te inchizi in tine si faci toata seara pe suparatul, e logic ca cineva sa se prinda ca ceva nu e in regula si sa se simta atat de prost sau vinovat incat sa vrea sa rezolve problema in cauza.”

    Corect, numai ca faci niste presupuneri – cine zice ca are cine sa se prinda? Daca traiesti cvasi-singur si colegii de munca sunt surzi, iar prietenii au alte probleme – si nici nu ai prea multi? Daca nu te aude nimeni?! Ce faci atunci?! CE FACI?! ….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s