asta s-ar putea sa schimbe industria muzicala – pentru totdeauna

Sa zicem ca unul dintre artistii vostrii preferati ar scoate doua albume simultan. De fapt nu ar fi albume, ci compilatii.

Prima compilatie s-ar numi “The Best of … (Andra & SIMPLU, nu stiu, puneti ce vrei voi acolo)”.

A doua s-ar numi “The Worst of…”.

Pe care ati cumpara-o? Cred ca este evident faptul ca lumea ar cumpara masiv prima compilatie, si a doua ar fi neglijata, amintita sporadic de criticii de muzica drept “o idee interesanta”.

Eu unul as cumpara-o pe a doua. Din doua motive.

Primul motiv e ca presupunand ca vorbim despre artistul meu preferat (Phill Collins – accept no substitute) as avea deja toate albumele, si implicit toate cantecele de pe compilatie. Are sens sa dau bani ca sa le ascult cantate in alta ordine? Nu.

Al doilea motiv e ca a doua compilatie ar avea probabil multe cantece pe care nu le-am auzit. Se spune ca cei mai mari fotbalisti joaca mereu la un nivel constant. Atunci cei mai valorosi muzicieni ar face muzica la un nivel constant, probabil cu izbucniri sporadice de geniu pur, care ar rezulta in albume memorabile.

De fapt toata treaba asta a pornit de la faptul ca am facut rost de 7 CD-uri cu Radiohead, o compilatie numita Towering above the rest, care arata in mod ironic un om spanzurat de un zgarie-nori.

Towering above the rest, nu e “The Worst of Radiohead”, ci doar o colectie de vreo 400 de melodii live, de pe B sides, sau versiuni nefinisate ale unor melodii de pe Hail to the Thief. Nu cred ca am asculat nici un sfert din ele, si nici nu stiu cand o sa le ascult pe toate pentru ca nu am cum sa pun inca 2GB de muzica pe Ipodul meu (DONATE! ca sa-mi iau unul mai mare), dar din ce am auzit pana acum sunt cateva melodii care aduc a U2, unele care imi aduc aminte de The O.C. si unele destul de bune (Trickster, Stop Whispering…).

In orice caz orice posibila dilema am ridicat sau nu aici ramane nerezolvata, mai ales ca nu am discutat despre lucruri ca “The Essential (Roy Orbisson sau ce vreti voi)”, sau despre cum am uitat sa-i explic odata unei fete de ce nu as ascult Heroes del Silencio (e o explicatie foarte usoara si succinta, de aceea nici nu o mai dau aici).

Noapte buna si nu ascultati hip hop sau trance.

That shit rotts your brain.

Author: Zak

I am a (unemployed) freelance journalist / rockstar, living in Bucharest, with a supernatural entity called kitty. I write things, and when I don't I usually sit in a cafe and recall my part in the Crimean war. I kick ass in the morning and take names in the evening, and sometimes chew bubblegum, but I'm all out of gum now. I am also an international online hockey player, famous argentinian polo champion, and football manager hall of famer. I can fly.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s