I was BORN for adventure

Am gasit un articol grozav din 2000, despre who killed adventure games.

Pentru cei care nu-si mai aduc aminte, jocurile de “aventura” (alea pe calculator, pentru ca si calatoria cu RATB-ul e o aventura in sine) implicau scenarii mai mult sau mai putin amuznate, personaje memorabile si un gameplay destul de limitat, point’n click.

Jocul meu preferat de aventura a fost Monkey Island 3, pe care cred ca l-am jucat de vreo douazeci de ori, si inca mai rad cand imi amintesc unele replici.

MONKEEEEY NOT THAT KIND OF MONKEY ISLAND!

Oricum, jocul era despre Guybrush Treepwood, un “pirat” in Caraibe, care treuia sa-si salveze logodnica de un blestem care-o transformase intr-o statuie de aur (sau puteai s-o vinzi si sa traiesti restul vietii in Bahamas alaturi de dansatoare exotice).

Monkey Island 3 era unul dintre jocurile mai bune de aventura. Au fost si unele proaste, ca Gabriel Knight 3 de care face misto articolul de mai sus (pacat, pentru ca primele doua jocuri cu Gabriel au fost foarte bune).

Si au mai fost unele jocuri de aventura care pot fi considerate capodopere, ca Grim Fandango. In Grim Fandango erai Manny Calvera, un “travel agent” in lumea mortilor. Jocul era mai special pentru ca nu implica in nici un fel mouse-ul, ci foloseai doar tastatura. Si era si mai special pentru ca a fost probabil singura izbucnire de creativitate adevarata de care a dat dovada Lucas Arts.

Dupa cum concluzioneaza si articolul: Who killed Adventure Games?  I think it should be pretty clear at this point that Adventure Games committed suicide.  Ceea ce este destul de adevarat din pacate.

Totusi, in momentul de fata, exista unii oameni care vor sa reinvie genul, si au un succes moderat. Vorbesc de Telltale Games si revival-ul seriei clasice Sam & Max.  Am jucat Episode 1 si mi-a placut destul de mult, acum caut niste timp liber sa ma apuc si de Episode 2.  Lucrul grozav e ca fac o treaba destul de buna, in orice caz – mai buna decat alternativa:

more star wars games, yeah

Author: Zak

I am a (unemployed) freelance journalist / rockstar, living in Bucharest, with a supernatural entity called kitty. I write things, and when I don't I usually sit in a cafe and recall my part in the Crimean war. I kick ass in the morning and take names in the evening, and sometimes chew bubblegum, but I'm all out of gum now. I am also an international online hockey player, famous argentinian polo champion, and football manager hall of famer. I can fly.

3 thoughts on “I was BORN for adventure”

  1. hello cristi, just dropped by to check out the latest entry in your blog. Unfortunately I don’t know the language but I liked your “ask not what rock and roll” clip, music truly is universal. peace.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s