Bucharest, mon amour

Am zis acum cateva zile cateva cuvinte despre chestia asta. Acum dezvolt putin subiectul: zilele astea la practica si nu numai.
Joi ora 8, gara Basarab. Cer partial innorat si vant puternic. In mijlocul intersectiei de langa gara se intinde haul imens denumit simbolic viitorul pasaj de la Basarab. Praf. La fiecare pala de vant, din gura cascata a dragonului se ridica in aer kilograme intregi de praf care cad, involuntar, la mine in cap. La intoarcere a trebuit sa merg pe jos pana la Orhideea (metrou Grozavesti). Pe drum, alte santiere. Vreo 3 mai exact. Unul in prelungirea gaurii de la Basarab, al doilea chiar langa supermarket, ultimul taman in albia Dambovitei, binenteles drenata in prealabil. Rezultatul? Evident si mai mult praf.
Sambata la pranz, prin centru. Pe langa santierele deja clasice au mai aparut cateva noi, ba o casa noua care se ridica nas in nas cu alta incat sa isi poata da mana vecinii de la geam, ba o gaura noua. Noroc ca nu am cautat prea atent prin centru, ca m-am uitat dupa altele.
Azi ora 10:30, in Gara de Nord. Baietii lucreaza la sine, evident arata ca un santier mai mic (si mai lung) care scuipa tot (ceva mai putin) praf.

Am auzit ca bucurestenii au media de viata cu 4 ani mai mica decat in restul tarii si ca sa se reduca poluarea din oras la o limita normala ar trebui plantati cam 100 de milioane de copaci.
Cum sa nu-ti iubesti orasul? Daca esti de-aici probabil o sa mori mai repede, asa ca poti sa incepi de pe acum sa-l iubesti, cat mai ai timp.

Alin

2 thoughts on “Bucharest, mon amour”

  1. Do come in The Provincie! 🙂

    Stii ce ma distreaza pe mine? Arterele mari inchise de 4-5 ani, unde lumea, exasperata, alege totusi sa circule. Si merg masinile pe contrasens, parcheaza unul altul de-a curmezisul drumului, pietonii ies pe acolo la promenada…it’s soooo much fun! :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s