Rock’n’roll all night

Mi-au trebuit aproape doua zile ca sa diger ce am vazut in seara de 17 iulie 2007. Singura concluzie la care am putut sa ajung este ca cel mai probabil am asistat la cel mai mare spectacol care a fost si o sa fie multa vreme de aici incolo in Romania.


Pe la ora 8

Imi plac The Rolling Stones, desi nu sunt un fan inrait ca, de exemplu, pentru Depeche Mode. Insa daca Depeche Mode 23 iunie 2006 a fost unul din cele mai bune concerte pe care le-am trait, Rolling Stones a fost cel mai bun spectacol.
Ceea ce traiesti acolo pe stadion este de fiecare data diferit. La Depeche Mode vei ramane mereu impresionat de momentele in care 40-50 de mii de oameni canta Enjoy the Silence sau intorc salutul lui Gahan din Never let me down. Insa daca Dave e un artist, atunci Mick Jagger e un adevarat vrajitor.
Forta pe care o emana prin muzica, felul in care se misca pe scena dintr-o parte in cealalta, pe sus, pe jos, peste tot, momentele in care vorbea in romana – destule cat sa umple un ghid de conversatie (si desi le citea de pe un prompter asta nu inseamna ca nu a prezentat acelasi profesionalism clasic britanic), sunt niste chestii pe care rar le vezi, indiferent cine canta.


Momentul prezentarii trupei, si anume pe Lisa Fisher – backing vocals.

Melodia adusa tribut lui James Brown a fost una din cele mai spectaculoase momente, Lisa Fisher ar trebui sa dea lectii industriei muzicale romanesti. Alt moment pe care nu credeam ca o sa-l vad a fost glisarea scenei catre mijlocul fanilor, desi din tribuna nu se putea vedea atat de bine.
Cred ca tot stadionul a mai aplaudat 5 minute dupa terminarea encore-ului.

Ce-ar mai ramane de zis e doar atat: pentru 60 000 de oameni a fost un spectacol pe care o sa si-l aminteasca toata viata. Pentru ceilalti nu mai e decat regretul ca au ratat ceva special.

Acum sa trecem la partile mai putin bune ale concertului (care evident nu tin de britanici, ci de romani).
Organizarea a fost execrabila. Au pus 3 filtre la intrarea in zona stadionului, care nu faceau decat sa creeze cozi, cand nici macar nu erai perchezitionat la intrare.
Chestia cu apa/suc a fost o prostie generala. Stateai 30 de minute la coada ca sa ajungi la unul din corturi sa cuperi o apa, care s-a si terminat pe la ora 8. Noroc ca apunea soarele, caldura a fost groaznica.
Oamenii de la BGS ar trebui sa se rezume in cel mai bun caz sa pazeasca intrarile la stadioane in meciuri amicale. La sfarsitul spectacolului nefericitii de pe gazon au trebuit sa se inghesoaie ptrintr-o singura poarta ptr ca baietii frumosi de la BGS nu aveau cheia ptr cealalta intrare.
Nu mai spun nimic ptr ca nu vreau sa dau senzatia ca totul a fost mai putin decat excelent din cauza organizarii. Concertul a fost grozav.


Alta imagine de la spectacol.

Yes i do.
Alin

5 thoughts on “Rock’n’roll all night”

 1. “Insa daca Dave e un artist, atunci Mick Jagger e un adevarat vrajitor.”
  mi-a placut relatarea, mi-au placut pozele (chiar faina de tot scena!), dar mai sus te contrazic cu toata simpatia unui alt fan DM.
  FURTUNA aia de brate care s-a pornit din senin la NLMDA anul trecut (am stat in tribuna, banuiesc ca tu ai fost pe iarba, imi pare rau ca nu am nici o “dovada”, va tr sa ma crezi), a fost pornita doar dintr-un semn al domnului Gahan. fanii de care spui ca au cantat cu ei erau energizati tot din magnetismul contagios al lui Dave.
  sa continui? sau ii transmiti tu cat de “lost for life” i am for him? 🙂

 2. nu cred ca e nevoie 🙂

  Desi imi place de Gahan, trebuie sa recunoastem ca nu e prea comunicativ. in schimb Jagger face un spectacol prin prezenta scenica (cred ca a alergat dintr-o parte in cealalta de 3 ori mai mult decat dave), dialog (romana, engleza, nu conteaza, te convinge in orice limba), pe cand forta lui gahan e in melodii.

  in orice caz, sunt greu de comparat doua spectacole de genul asta.

 3. eu zic sa va luati de par ;)))… Ma bucur ca ai avut parte de un astfel de spectacol…si DA, chiar nasol de cei care l-au ratat(ca mine :)…

 4. ca sa ne impacam, ca vad ca am dat impresia ca ne-am certat 🙂
  iti place tie de Gahan,
  imi place si mie de Gahan,
  da’ concluzia e ca … din perspective diferite 🙂
  si da, forta lui Dave sta tocmai in faptul ca transmite/”contagiaza”/seduce fara sa se intrebuinteze prea mult- insusi definitia “cool” !
  fara nici un apetit pt polemica si cu tot respectul pt Jagger…, un artist care face maratonul pe scena e similarul strategiei de promovare “carte tradusa in 30 de limbi si vanduta in …”
  e doar un alt punct de vedere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s