jurnalistu’, concertu’ si internetu’

La iesirea de la concertul de pe 17 s-a distribuit o editie ‘speciala’ Evenimentul Zilei. Inca o data vad o dovada a cat de neinteresanti, neinspirati si neiformati sunt ziaristii nostri in general. Majoritatea subiectelor sunt tratate ca si cum intreaga redactie s-a dus la concert, cu exceptia unei domnisoare dragute si blonde care a scris majoritatea articolelor ce apar aici, fara sa se oboseasca sa se informeze de undeva.

Nu vreau sa fiu egoist si sa tin toate perlele astea numai pentru mine. De exemplu:

O trupa nascuta in anii ’50 (???) poate deveni usor o ciudatenie prafuita pentru copiii care au crescut cu U2 sau Nirvana ori o prapastie si mai mare de cei care si-au educat gustul muzical cu Jessica Simpson sau Britney Spears.

Educat gustul muzical…
Iar domnisoara tot nu se lasa. In pagina urmatoare spune ca

Mai tarziu Rolling Stones aveau sa dea piept cu alte revolutii. Cea informatica, ce i-a surprins prin ’70, vremea in care IBM si Apple se intreceau ptr realizarea primelor PC-uri, Rolling Stones erau inca la moda

Mai sa fie. In anii ’70 erau inca la moda batraneii aia simpatici.

In sectiunea cu poze aflam ca Ron Wood este basist si ca a fredonat ritmuri ‘gipsy’ la restaurantul la care a cinat.

Ridicolul continua pe paginile 4-5, unde cei de la EVZ se mandresc cu “Primul reportaj realizat exclusiv prin SMS”, cu texte de genul: Controlul e slab. Puteam sa intru cu doua pistoale si o sabie ninja.

In pagina de curiozitati apare o pustoaica de 13 ani care zice ca e fana RS si ca “m-as putea sinucide, numai sa fiu alaturi de ei.” Dramatic! Dezvaluire urmata de urmatorul comentariu.

Ii place rockul si se mandreste cu alegerea ei, chiar daca majoritatea colegilor de clasa o arata cu degetul ca-i si tocilara, si rockerita pe deasupra si nici nu agreeaza manelele.

Daca ideea ca daca nu asculti manele nu esti cul ci esti un paria al societatii este asa de bine intiparita in mintea unei reporterite care se face ca scrie despre Rolling Stones, atunci ne meritam soarta.

La final, mi s-a parut amuzanta prezentarea pe scurt a membrilor trupei, unde, la fiecare din cei patru, aceeasi domnisoara s-a gandit sa foloseasca calculatorul si sa obtina suma exacta a averii fiecaruia. De exemplu: “(Mick Jagger) are o avere estimata la o jumatate de miliard de franci elvetieni (301 704 631 euro)”.
Cu asa o rigurozitate contabila, cred ca tipa stie mai bine cata avere are Mick Jagger decat Mick Jagger.

Alin

One thought on “jurnalistu’, concertu’ si internetu’”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s