Manhattan Project – versiune bulgareasca

Am citit ieri o chestie care pe mine m-a lasat cu gura cascata.
“Bulgaria va construi o noua centrala nucleara la Belene, pe Dunare, la circa 13,6 kilometri de Zimnicea si mai putin de 100 kilometri de Bucuresti.”
Ha?

Se pare ca initial constructia s-a amanat din cauza protestelor, dar intre timp au obtinut finantare europeana cica, asa ca nu ii mai intereseaza cine, unde si de ce protesteaza.
Centrala o sa se construiasca pe sistemul binecunoscut Cernobil-Cernavoda-Kozlodui, adica pe tehnologie sovietica (componente iesite din uz, asa cum ziceau unii prin ziar).

Replica romaneasca? Basescu lauda proiectul si “excelenta colaborare romano-bulgara”. Tipic.
Acum o luna spuneam de genialitatea cu care primaria taie copacii, chipurile sa nu cada pe oameni pe timp de furtuna, dar uita sa planteze si altceva in locul lor (un bloc eventual, daca ar mai fi loc). In curand o sa fie centrala de la Belene sa ne tina de cald. Imi displace totusi perspectiva sa-mi scuip plamanii peste 5-10-15 ani. Macar daca eram fumator stiam ca nu ma intereseaza.

Alin

3 thoughts on “Manhattan Project – versiune bulgareasca”

  1. Ah… pai, imi pare rau sa te dezamgaesc, dar povestea e veche. In 2004 Basescu a oprit proiectul, mai apoi i s-a povestit ceva despre malai. Adevarul este ca nu s-a oprit niciodata constructia. Aia a fost doar de ochii prostilor.

  2. Cernavoda e pe filiera canadiana, CANDU mai exact, si cica e sigura. Insa aia de la bulgari ma face sa caut pantaloni cu trei craci de pe acum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s