Things i hated today – part I

Situatie 1:
Sa zicem ca te urci in metrou la o ora rezonabila a diminetii. A trecut fluxul de nebuni de la ora 7 si de la ora 8 si ceva, vagoanele nu sunt tocmai pline, dar nici goale si ai destul loc sa te plimbi de la un capat la altul daca ai chef. Te pozitionezi undeva in apropierea unei usi, te tii de bara, eventual citesti o reclama de pe peretele vagonului sau admiri harta Metrorex care apare mai peste tot. Asadar, esti cu spatele la culoarul de trecere (pentru ca te tii de bara), insa te gandesti ca ai destul loc in spatele tau sa treaca si un rinocer beat fara sa te atinga.
Asta pana in momentul in care simti un obiect (plasa de cumparaturi cu cartofi in ea, geanta, umbrela, carucior, geanta de voiaj etc) trimis cu precizie si forta in una din partile strategice ale piciorului tau (tendonul lui ahile, incheietura genunchiului). Te intorci sa vezi ce naiba s-a intamplat de te-a nimerit din plin (s-a umplut dintr-o data vagonul, a luat foc), doar ca sa vezi cum trece pe langa tine baba ratb.

Baba ratb (prescurtare pentru baba din transportul in comun): se intalneste in regiunile aglomerate ale transportului in comun (denumirea ratb se poate folosi si la alte mijloace, precum metroul). De obicei este mica de inaltime si usor cocosata, are in cap o basma care inlesneste vederea periferica, poarta de obicei intr-o mana o geanta masiva sau o plasa de cumparaturi (uneori pe amandoua), iar in cealalta o carticica cu Invataturile Preacuviosului Teolog Teodosie Teofil Ipsilant Omega – cu sectiune bonus de rugaciuni cantate. Baba ratb nu se va da la o parte, nu va privi atent in jur si in general va reactiona cu ostilitate la orice remarca adresata in timpul deplasarii mijlocului de transport. Sa aveti o zi buna!

Situatie 2:
Adresata iubitorilor de caini.
Oameni buni, vreau sa inteleg si eu scopul unei lese retractabile. Stiti voi la ce ma refer. O legi de zgarda cainelui, tii de maner, apesi un butonas si cainele poate sa o ia aiurea in ce directie vrea, atat cat ii permite firul lesei – si nu e o lesa adevarata, ci este doar un fir nenorocit (retineti detaliul, o sa revenim la idee). Din putinul pe care il stiu despre dresaj, pot sa spun sigur ca un caine intr-o astfel de ‘lesa’ nu poate fi dresat. Oamenii care fac lucrul asta, folosesc o lesa normala de lungime L=2 metri, confectionata din piele, sintetice si asa mai departe, care are scopul de a tine cainele langa tine pentru a putea fi controlat prin miscarile corpului dresorului. Cainele face o prostie, nicio problema, il tragi usor dar ferm de lesa, ii spui nu. Cainele invata.

Revenind la lesa cu firul incorporat. Cand lasi cainele ala sa o ia razna in ce directie vrea (nu stiu ce lungime au chestiile astea…5 metri, 10 metri, 15… nu prea ma intereseaza), pe langa faptul ca nu este langa tine (si deci nu ai un control exact asupra lui – presupunem ca nu este un caine dresat cu adevarat, altfel nu purta lesa), firul ala nenorocit poate sa puna probleme si altor oameni care nu au nicio vina!

Azi am dat o tura prin parc cu bicicleta. Dupa cum stiti, sambata noapte s-a trecut la ora de iarna, asa ca pe la ora cinci jumate – sase, este bezna. Motiv pentru care ma si indreptam catre iesirea din parc (am un far la bicicleta, dar nu ajuta chiar asa de mult). Ajung pe o alee mai prost luminata, dau sa trec pe langa doua batranici pe partea lor dreapta. Cea din stanga avea un catel langa ea, cea din dreapta avea un pechinez amarat care se plimba cu nasul in pamant pe marginea din dreapta a aleii, pe care il vazusem cu coada ochiului. Abia am apucat sa franez si sa opresc cat sa nu-i agat firul nenorocit care lega gatul cainelui de lesa babei. Pe intunericul ala era imposibil de vazut (il vazusem abia dupa ce am oprit). Evident, baba inlemnise, mai ales cand i-am spus ca era sa-i iau catelul la plimbare.
What’s there left to say…

Alin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s