Why moviemaking sucks

Daca te-ai uitat recent pe lista de filme nou aparute si (cu mici exceptii) ai ramas cu impresia ca nu se prefigureaza nimic interesant la orizont, probabil nu esti singurul cu aceasta senzatie.

Nicio grija insa, oamenii din industria cinematografica isi muncesc din greu materia cenusie ca sa vina cu scenarii de mare potential pe piata. Cel mai elocvent exemplu a aparut de cand romanul lui Jane Austen, Mandrie si prejudecata, si-a depasit perioada de copyright, ceea ce inseamna ca orice papagal cu un pix in mana poate sa scrijeleasca ce vrea el pe text si sa-l lanseze ca lucrare proprie.

Ceea ce s-a si intamplat – un individ de care n-a auzit nimeni lanseaza in mai Pride and Prejudice and Zombies, cu o descriere tare elocventa:  “features the original text of Jane Austen’s beloved novel with all-new scenes of bone crunching zombie action.”

Daca totusi vi se pare amuzanta ideea de a transforma un roman clasic intr-o bascalie pe care sa o si comercializezi, luati in considerare faptul ca studiourile se bat acum pentru dreptul de a scoate un film dupa carte. Foarte frumos, nu?

Nu am citit Mandrie si prejudecata, de fapt nu am citit nimic de Jane Austen si probabil nu o sa o fac prea curand, insa ideea in sine ma oripileaza. Pe sistemul asta o sa incepem sa vedem filme dupa niste adaptari facute la bascalie, cartulii care in mod normal ar fi trebuit sa ramana in sertarele baietilor astia lipsiti de orice urma de imaginatie.

Iar daca ideea cu zombii nu vi s-a parut de ajuns, trei alti baieti de care nu a auzit nimeni (pentru ca la asa ceva trebuie sa munceasca mai multe minti luminate) au scris un scenariu intitulat Pride and Predator, pe care aparent l-au cumparat unii pe care ii cheama Rocket Pictures (iar daca intrati pe link o sa vedeti ca tot astia produc inca un film de genul asta – Gnomeo and Juliet…. nu-e asa ca e minunat?)

In caz ca treaba suna inca aiurea,  iata ce spune unul din baietii aia trei care s-au trezit din greseala cu pixuri in mana dupa ce au descoperit Mandrie si prejudecata prin biblioteca bunicii: “It felt like a fresh and funny way to blow apart the done-to-death Jane Austen genre by literally dropping this alien into the middle of a costume drama, where he stalks and slashes to horrific effect.” Dupa mine, genul asta de ‘idei’ sunt pentru Youtube, in niciun caz de facut filme adevarate, insa industria cinematografica nu inceteaza sa ma uimeasca.

Alin

One thought on “Why moviemaking sucks”

  1. Hah. Deja din 2000 încoace puţine filme merită vizionate. Eu încă rămân fană The Joker din Batman TDK.
    Cât despre kitch-ul din televiziune, tot ce mai lipseşte e să-i coloreze filmele lui Chaplin şi vom trăi plictisiţi până la adânci benzi de film…
    (oh fu**k, tocmai le-am dat idioţilor o idee noua de ©opy/paste . my bad!)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s