Kiss my Shadow

Laura este un film sofisticat, si nu ma refer doar la personaje si la schimburile de replici dintre ele. Ca si film noir capteaza bine mare parte din elementele genului, povestea este metodic dezvoltata, desi intorsatura de situatii de la jumatate este oarecum previzibila. Laura este un gen diferit de femme fatale fata de filmele obisnuite cu detectivi, fiindca nu da in niciun moment impresia ca incearca sa seduca si ca totul ii vine in mod natural. Detectivul este genul tacut care observa totul in timp ce pare ca nu da atentie la nimic, iar Waldo este cumva in antiteza in postura aristocratului versat.

Atunci de ce mi s-a parut finalul in neconcordanta cu restul filmului?
Poate ca Waldo ar fi fost cel mai interesant personaj din scena daca finalul ar fi fost diferit. Cadrele finale prezinta un Waldo cu o pusca in mana si o privire dementa care nu au nicio legatura cu personajul de pana atunci si care probabil s-ar fi potrivit mai bine intr-un film in care sunt impuscati adolescenti americani printr-o padure.

Tot la filme punctez si Kind Hearts and Coronets, cu un Alec Guinness mult peste ceea ce vedem in ziua de azi cand un actor interpreteaza mai multe roluri, si anume: The Duke / The Banker / The Parson / The General / The Admiral / Young Ascoyne / Young Henry / Lady Agatha, sau pe scurt, The D’Ascoyne Family (asa cum putem vedea in intro credits).

Kind Hearts and Coronets este genul de film pe care mi-l doresc sa nu fie refacut niciodata datorita farmecului personajelor si a povestii, farmec ce nu ar putea fi recreat in ziua de azi (si nici nu ar trebui incercat).

La final: random picture of the day.

Alin

4 thoughts on “Kiss my Shadow”

  1. Daca nu l-au furat pana acum, ma refer la Kind hearts…, (poate) nici n-o vor face. Intr-adevar, frumos film. Mi-a placut.
    Si Laura stiu ca mi-a placut doar ca l-am cam uitat… se impune o revizionare.

  2. nu se stie niciodata 😛

    In 2000, Mike Nichols was planning a remake with Robin Williams in the Alec Guinness roles and Will Smith in the role played by Dennis Price. Thankfully, it never came to fruition.

  3. Ce bine ca s-au razgandit 😀

    Am vazut Laura. Dap, ai dreptate, nu m-am gandit la asta, la faptul ca Laurea nu este genul femeii seductive si manipulative. Inainte de Laura revazusem “The Big Sleep”- uau, ce Lauren Bacall… 😀 si ce contrast!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s