Three Times (2005)

Trei momente pierdute in timp care dau mai degraba impresia unor instantanee decat a unor povesti. Doi actori care interpreteaza personaje diferite in aceste instantanee. Un regizor care incearca sa abordeze un stil diferit pentru fiecare poveste. Un film despre comunicare – fiecare poveste are un stil predominant pentru felul in care personajele comunica. Daca dialogul sau scrisorile par naturale in primele parti, comunicarea din ultima poveste pare dificila, in ciuda tuturor posibilitatilor din acel moment.

1966. Un timp al iubirii. Un baiat care urmeaza sa fie inrolat se indragostste de o fata care lucreaza intr-o sala de biliard. Un timp al cautarii, al cuvintelor putine si al momentelor induiosatoare.

1911. Un timp al libertatii. Un barbat isi viziteaza curtezana. Zarim grijile si problemele fiecaruia. El calatoreste alaturi de un domn Liang, revolutionar, prilej cu care auzim despre un Taiwan cedat japonezilor. Ea viseaza la ceva dincolo de viata de curtezana. De remarcat stilul oarecum de film mut pe care il preia acest segment.

2005. Un timp al tineretii. Cei doi traiesc intr-o lume defecta. Ea sufera de epilepsie, traieste cu o prietena care este indragostita de ea si geloasa pe el. Poate cel mai ambiguu moment dintre cele trei.

Regizorul uneste aceste instantanee prin jocurile de lumini. Fiecare perioada trezeste un sentiment – cel din 1966 reprezinta inocenta prin luminile calde, predominant naturale. Povestea din 1911 se desfasoara exclusiv in interior, deci lumina este artificiala, insa este din nou o lumina calda. La pol opus se afla 2005, cu lumini reci, distante.

Alin

2 thoughts on “Three Times (2005)”

  1. Imi place ideea cu luminile calde si reci in functie de vremurile apuse.Tot timpul am fost surprinsa intr-un mod neasteptat de placut de filmele coreene,japoneze,asiatice intr-un cuvant:)
    Un film pe care l-am vazut la TIFF si mi-a placut mult de tot,e Mother,de Joon-ho Bong:)

  2. Filmele asiatice nu sunt tocmai punctul meu forte, insa as putea spune acelasi lucru despre cele pe care le-am vazut – in mare parte m-au surprins in mod placut (poate mai putin filmele gen ‘crouching tiger, hidden dragon’).. filmele lui kurosawa, desenele lui miyazaki si mai nou cinematograful coreean, taiwanez etc… cred ca sunt sunt multe lucruri int de vazut 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s