Sylvia as Sylvester

Sylvia Scarlett (1935) este un film tare ciudat. Pe de o parte scenariul este teribil de imbarligat si in unele momente fara prea multa logica, iar regizorul parca da senzatia ca nu s-a hotarat in ce directie vrea sa duca povestea (desi este vorba de George Cukor). Pe de alta parte ocazia de a ii vedea pe Katharine Hepburn si Cary Grant pentru prima data impreuna este extrem de interesanta.

Grant avea deja o mana de filme in portofoliu, insa nimic iesit din comun pana atunci, iar performanta sa de aici l-a facut remarcat. Katharine in schimb castigase deja primul Oscar in Morning Glory (1933) si a mai avut inca un film de succes in acel an (Little Women). Insa rolul din Sylvia Scarlett a fost unul eliberator pentru ea: o tanara usor naiva care isi taie parul pentru a se deghiza ca baiat numai de dragul tatalui pacatos. Vedem o actrita care, imbracata ca baiat, isi da frau liber energiei emotionale si da o reprezentatie plina de viata. Cred ca este rolul care o face constienta pe Katharine Hepburn de aceasta energie pe care a avut-o din plin de-a lungul carierei.

Stilul lui Katie Hepburn imbracata in haine barbatesti m-a dus cu gandul la Cate Blanchett in I’m Not There. Ce alta actrita ar fi putut oare sa o interpreteze atat de bine pe Katharine Hepburn? Si daca tot vorbim despre The Aviator, scena din film in care Howard Hughes aterizeaza langa platou pentru a o cunoaste pe Kate a avut loc in timp ce filma Sylvia Scarlett.

Alin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s