Good Night, and Good Luck.

George Clooney a regizat acest film ca un omagiu catre Edward R. Murrow, jurnalist de televiziune din anii ’50. Povestea se axeaza pe perioada ’53-’54, mai precis pe ‘duelul’ dintre Murrow si senatorul Joseph McCarthy, personaj care se ocupa in mod activ cu acuzarea fata de preferinte comuniste la nivel de siguranta nationala.

Acum, desi Clooney a reusit sa dea filmului sau feelingul potrivit pentru acest subiect, povestea nu mi se pare pe atat de interesanta pe cat ar fi trebuit sa fie. La final, cele mai memorabile vorbe mi se par cele spuse de Murrow la inceput (poate cu o referire si la The Network):

“…recognise that television, in the main, is being used to distract, delude, amuse and insulate us.”

Partea proasta legata de acest film este ca, desi suficient de direct cat sa nu trebuiasca cunoasterea prea multor detalii din America anilor ’50, cred ca ii lasa pe cei mai putin interesati de subiect cu o senzatie de ‘si ce daca?’. Ramane totusi un film destul de interesant pentru cei care vor sa vada cateva detalii din lumea televiziunii anilor ’50, iar David Strathairn face un rol foarte bun in pielea jurnalistului Murrow.

Alin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s