Monkey Business (1952)

Nu planuiam sa scriu acum din nou despre Cary Grant, insa m-au surprins ipostazele in care apare aici. De profesie chimist, Barnaby Fulton apare inca din prima scena ca acel gen de ‘absent-minded professor‘, care din fericire are o nevasta ce il intelege si nu il judeca atunci cand e cu mintea in alta parte (rol interpretat de Ginger Rogers).

Proiectul la care lucreaza Barnaby implica gasirea asa-zisei fantani a tineretii, ascunsa undeva printre eprubete si pahare Berzelius. In mod cert, totul pare oarecum naiv atunci cand il vedem pe Grant incercand tot felul de formule si amestecuri la o masa obisnuita, cu tot felul de ingrediente care nu au niciun sens, apoi una din maimutele din laborator scapa si ‘creeaza’ un amestec propriu care incepe sa dea rezultate. Insa Monkey Business este un screwball comedy, iar regizorul Howard Hawks este foarte priceput la aceasta categorie.

Povestea este cat se poate de zapacita, pentru ca asa si trebuie sa fie. Ca orice om de stiinta serios, Barnaby experimenteaza pe sine, apoi bea fara sa isi dea seama si din amestecul realizat de maimuta. Efectul nu este tocmai unul de redare a tineretii, ci mai degraba unul pur psihologic, iar Barnaby, apoi Edwina, incep sa se comporte foarte diferit.

Poate ca nu este cea mai solida comedie realizata de Howard Hawks, insa Cary Grant si Ginger Rogers sunt foarte haiosi atunci cand aproape ca dau in mintea copiilor. Ah, sa nu uit sa o mentionez pe Marylin Monroe in rol de (surpriza!) secretara sexi. De fapt, merita vazuta prima sa scena din film:

Alin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s