A Christmas Special – Part 8

White Christmas (1954)

Am impresia ca musicalurile reprezinta o traditie pentru americani in ceea ce priveste filmele de Craciun. Eu unul nu ma pricep foarte mult la acest gen, asa ca nu prea stiu la ce sa ma refer acum.
Din cate am citit, melodia care a dat titlul filmului a fost cea mai ascultata melodie de Craciun la vremea respectiva. Filmul White Christmas a beneficiat si de nume importante in ceea ce priveste muzica – Bing Crosby, Danny Kaye si Rosemary Clooney.

Rosemary Clooney este mult mai cunoscuta pentru cariera muzicala decat cea de actrita, White Christmas fiind probabil cel mai important film in care a jucat. Clooney a lansat ulterior un album cu muzica de sarbatori intitulat tot White Christmas (iar pentru cei interesati pentru detalii care nu au nicio legatura cu filmul, Rosemary a fost matusa lui George Clooney). Bing Crosby a fost si este unul dintre actorii favoriti de musicaluri in America.

Povestea este destul de simpla – doi fosti colegi de unitate din razboi (Crosby si Kaye) formeaza un duo de succes, intalnesc un duo feminin (Clooney si Vera-Ellen) si printr-o incurcatura ajung cu totii in Vermont. Aici Crosby si Kaye preiau rolul de Mos Craciun pentru generalul din vechea unitate, al carui hotel nu o duce prea bine.

Substratul romantic intre personajele lui Crosby si Rosemary Clooney este destul de subtire, insa muzica si numerele de dans fac din White Christmas un spectacol sentimental (oricum nu ma uitam la musical pentru poveste). Personal as fi preferat mai multe melodii legate de Craciun, insa este destula varietate cat sa nu para exagerat.
Mi-a placut in schimb faptul ca majoritatea scenelor de muzica si dans se afla in contextul unui spectacol, asa ca nu vedem prea des acele momente in care protagonistul incepe sa cante de unul singur in mijlocul unei fraze pentru ca simtea nevoia sa faca acest lucru.

 

 

Alin

One thought on “A Christmas Special – Part 8”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s