Le mari de la coiffeuse (1990)

Le mari de la coiffeuse portretizeaza o fantezie, fara sa stim insa daca este fantezia unui barbat aflat intre doua varste, sau cea a unui pusti care descopera pentru prima data ce inseamna sa fii amorezat.

Tanarul Antoine are o pasiune pentru mica frizerie din orasel, mai exact pentru modul in care coafeza ii stimuleaza toate simturile. Isi promite ca intr-o zi va lua de nevasta o coafeza, si va descoperi astfel ce inseamna sa fii fericit.

Un Antoine aflat intre doua varste zareste o femeie superba, se aseaza pe scaunul de frizer, stie ca aceasta femeie care il tunde ii va apartine. La final o intreaba daca vrea sa se marite cu el, apoi pleaca. Antoine va descoperi un fel de capitol nescris din Cele 1001 de nopti in acea mica frizerie.

Senzual (fara a se face uz de nuditate), amuzant, ciudat, Le mari de la coiffeuse este o fantezie in sensul in care Before Sunset/Before Sunrise sunt fantezii: o poveste sau un vis minimalist, minunat sau puternic vizual, care insa nu se poate infaptui in realitate.

Alin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s