Short story about films

Alte cateva filme pe scurt, fiindca nu mi-a venit sa scriu un post intreg despre ele la vremea respectiva, dar care merita totusi mentionate.

The Letter (1940)
Ca un film noir adevarat, The Letter incepe cu o crima. La o plantatie de cauciuc se aude o impuscatura in noapte. Vedem personajul lui Bette Davis descarcand un revolver in trupul unui individ. Povestea spusa sotului si avocatului propune o incercare de viol, iar cazul pare inchis, cel putin pana la aparitia unei scrisori ce complica lucrurile.

The Letter nu are o poveste extrem de complexa, insa are are toate elementele unui film noir, ba chiar as putea spune ca este unul din primele filme noir in adevaratul sens al cuvantului.

Mongol (2007)
O dramatizare a tineretii lui Temudjin (viitor Genghis Khan) si a evenimentelor prin care a trecut. Mongol este un proiect ambitios, si eu unul respect rezultatul final pentru asta.
La capitolul realitate istorica nu stiu cat este de precis, insa interesant din punct de vedere vizual.

Indigènes (2006)
Indigènes mi s-a parut destul de ciudat pentru un film de razboi. In prima parte pare sa se axeze pe fapte istorice, mai putin pe o poveste a personajelor, iar spre final regizorul parca ar vrea sa ne pese foarte mult de aceste personaje.
Filmul portretizeaza mizeriile si ipocriziile prin care au avut de trecut trupele recrutate in Africa pentru eliberarea “patriei-mama”: Franta.
Indigènes vrea sa aduca in fata o poveste ingorata de multi de-a lungul timpului. Faptul ca actorii care interpreteaza rolurile habar nu aveau despre atitudinea armatei franceze in legatura cu trupele africane spune destul de multe. Interesant din punct de vedere istoric, dar neconvingator ca film artistic.

Le Crime de Monsieur Lange (1936)
Jean Renoir experimentand inaintea mai cunoscutelor Regle du jeu sau La Grande Illusion.

Alin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s