Written on the Wind (1956)

Dumnezeule, este atat de multa melodrama in acest film incat devine interesant de vazut numai din acest punct de vedere. Ceea ce este totusi destul de ciudat, avand in vedere ca reprezentatiile actorilor nu pot fi considerate slabe – reactiile, gesturile si actiunile excesiv de dramatice provin mai degraba din tipologiile pe care le reprezinta aceste personaje.

Avem aici un pic din orice – un fel de playboy milionar (Robert Stack) alcoolic si exagerat, o sora nimfomana (Dorothy Malone), un prieten devotat (Rock Hudson) care devine stupid prin gesturile de personaj nobil si o sotie (Lauren Bacall) care nu pare sa stie in ce s-a bagat. Povestea include bogatie exagerata, alcoolism, ipocrizie, impotenta, suicid, precum si sugestii usoare catre incest sau homosexualitate.
Printre atatea elemente era greu sa nu iasa ceva melodramatic, dar cred ca mai tot din ce se intampla dincolo de primele zece minute prezinta un aer de romanta pulp. Ceea ce este ok, fiindca drama intensa din poveste devine amuzanta, si cred ca Douglas Sirk isi ironizeaza in mod constient personajele prin aceste exagerari evidente.

Alin

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s