Filme necunoscute

Intru si eu in jocul vazut pe blogul Cristinei (ideea initiala aici). Nu cred ca sunt tocmai filme nemaiauzite, am vrut sa pun doar chestii care mi-au placut in mod special (filme mediocre ori slabe s-or mai tot gasi).

El verdugo
Nanjing Nanjing
Angel face
Sans toit ni loi
Beneath Hill 60
L’heure d’été
Last Holiday
Max Manus
A Face in the Crowd
Lust for Life

Va astept parerile.

Edit: Au fost si s-au dus 🙂
Ramane totusi o lista de recomandari pentru cei care nu au auzit pana acum de aceste filme.

Edit2: Majoritatea listelor aici.

Alin

23 thoughts on “Filme necunoscute”

  1. A face in the crowd din 57 presupun … vazut. Ala din anii 80, cred ca l-am vazut si p-ala dar nu m-a miscat.
    Last Holiday din 50 cred, un alt film la care am bocit. Eu cred ca am bocit la 75% din filmele pe care le-am vazut 😛

  2. El verdugo = The executioner, cu tipul ce se insoara cu fata calaului ?

    Nanjing Nanjing am incercat sa vad, dat fiind ca subiectul promitea, da’ nu m-a impresionat. Trebuia sa iasa ceva a la Salo, nu o poveste lunga a la Mihai Viteazu despre eroismu’ eroului si nedreptatea lumii, sentimentele lui si alte cacaturi.

    Sans toit ni loi = Vagabond ? Cam francotezist pentru gustul meu, Departamentul de Propaganda si Agitprop, sectia pentru tineret si straini, gen.

    Max Manus – foarte autentic si oarecum incomod pentru ideologia curenta, cu teroristii rai si statul oamenilor de bine.

  3. dap, acel verdugo

    nanjing nanjing nu are nicio legatura cu salo…filmul incearca sa portretizeze masacrele trupelor japoneze atunci cand au cucerit capitala chineza in 37-38. ce-i drept, filmul a incercat sa dea un chip mai uman soldatilor japonezi obisnuiti…din pacate realitatea istorica e mult mai violenta decat ce apare in film
    e insa un subiect destul de putin cunoscut de noi, europenii, de-asta mi-a placut (si vazusem in prealabil vreo 2 documentare pe tema asta :P)

    na ca am ramas si fara filme nesubliniate 🙂

  4. asa e. probabil au gresit putin incercand sa sugereze ca nu toti soldatii japonezi au fost la fel de sangerosi. desi e probabil adevarat ca au existat si japonezi nu tocmai multumiti de ceea ce se intampla in nanking, acest fapt nu e tocmai relevant pentru poveste; dar povestea ramane predominant a orasului, acele sentimente nipone conteaza mai putin.

  5. eu, care n-am vazut prea multe filme de felul meu, nu pot taia nimic din lista celor 10.
    In schimb din ce am citit din comentarii sigur vreau sa vad Nanjing Nanjing – am citit in Ultimul Imparat despre momentul asta si orice recomandare pe tema istoriei chino-japoneze a ajuns sa ma intereseze.
    Ca sa parafrazez un comentariu, uite cate beneficii aduce un blog interesant pentru cultura mea generala ! Fara vreo ironie.

  6. El Verdugo e genial și considerat ca atare de critici și public. A avut o soartă tare grea filmul ăsta, acum revine în atenția pe care o merita.

Leave a comment